Ayurveda

Min första kontakt med Ayurveda var tidigt 2000-tal och sedan 2010 har jag kontinuerligt utbildat och fördjupat mig inom denna livsfilosofi.

Ayurveda är ett ca 5000 år gammalt hälsosystem som har sitt ursprung från Indien och som betyder ”kunskap om livet”.

Inom Ayurveda sätter man in den enskilda individen i ett helhetssammanhang och där varje individ har sina speciella utmärkande egenskaper som formar hennes personlighet. Ayurveda identifierar ett antal s.k. kroppstyper (konstitutioner), som var och en har sina specifika särdrag, kvaliteter och kännetecken. Att kunna identifiera och få förståelse för sin egen kroppstyp är nyckeln till att förstå hur våra personliga särdrag sätter sin prägel på vårt liv genom hur vi reagerar psykiskt och fysiskt på stress, vårt sätt att tänka, planera, agera i olika situationer, problemlösning, konflikthantering m.m.

Vår kroppstyp påverkar vilka obalanser, krämpor och sjukdomar som vi ha en benägenhet att hamna i. Det som händer är ingen slump utan det finns en orsak och en verkan som är lättare att förstå om man lär känna sin kroppstyp.

Sudhir Rishi
Veena Sudhir

Detta synsätt ger ett holistiskt och ett ganska annorlunda perspektiv på oss själva med både våra starka och svaga sidor, men också ett effektivt verktyg till att balansera våra svagheter och att utveckla en förmåga till hållbar hälsa och välbefinnande.  

Blir du nyfiken på vad du har för kroppstyp och vill få en förståelse för dig själv och ditt agerande? Kom när jag håller workshop inom Ayurveda i din vardag, eller boka in dig och 4 väninnor för ett Lofthäng med Ayurveda.

Bokas via ett mail:

DrVinay Vora & DrSwetal Vora